Domácí kuřecí perkelt recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
2 lžíce máslo
2 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
1 ks zelená kapie
2 lžíce rajčatová šťáva
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
4 ks kuřecí stehenní řízek
2 ks jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehenní řízky očistíme, nakrájíme na kousky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo. Jarní cibuli nasekáme na kolečka. Zelenou kapii zbavíme jadřince a nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme kuřecí kousky ze všech stran a odložíme stranou

  2. V kastrolu na másle necháme zesklovatět cibuli, pak vmícháme hladkou mouku a červenou mletou papriku a krátce osmahneme. Následně přidáme předem opečené maso a nakrájenou papriku, vše zalijeme vývarem (do výšky masa) a zvolna podusíme 10 - 15 minut doměkka. Nakonec do perkeltu vmícháme jarní cibulku a na dochucení můžeme přidat i čerstvou šťávu z rajčat, pepř a sůl. Kuřecí směs krátce prohřejeme a podáváme

  3. Domácí kuřecí perkelt rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!