Domácí krůtí šunka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 lžička cukr moučka
100 ml vlažná voda
2 ks velké krůtí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso vykostíme, nakrájíme na střední kostičky, ve vodě dobře rozmícháme sůl a cukr a pak vše nalijeme na krůtí kousky. Dobře prohněteme prsty, abychom mírně narušili povrch masa a lépe se do masa dostala ochucená voda

  2. Já mám doma nádobu na výrobu šunky. Do nádoby vložíme mikrotenový sáček a postupně do sáčku vkládáme maso a pořádně jej rozprostřeme a umačkáme, aby bylo co nejvíce na sobě a nevznikla nám žádná volná místa. Na maso vložíme destičku, stlačující pružinu a navrch víčko, které pořádně zatíží naloženou směs. Domácí krůtí šunku dáme na 2 dny do ledničky uležet a nakonec 2 hodiny max. na 80°C vaříme. Pozor, v hrnci musí být vody tolik, aby nevtekla do nádoby!

  3. Domácí krůtí šunka podle tohoto receptu je opravdu výborná!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!