Hrnečková jogurtová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
100 g máslo
3 - 4 lžíce mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrneček cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnečky hladká mouka
tuk na vymazání
2 kelímky bílý jogurt
1 balíček čokoládová poleva
mouka na vysypání
1/2 balíčku vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme do mísy, vsypeme cukr, vanilkový cukr a vyšleháme. Přidáme jogurt, rozpuštěné a vychladlé máslo, pudinkový prášek rozmíchaný v mléce, a mouku s práškem do pečiva. Vymícháme husté hladké těsto

  2. Bábovkovou formu důkladně vymažeme a vysypeme. Vlijeme připravené těsto na jogurtovou bábovku a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Bábovku pečeme zhruba 45 minut podle typu trouby

  3. Mezitím si rozpustíme kvalitní čokoládovou polevu nebo toping

  4. Upečenou bábovku překryjeme vlhkou utěrkou a na to suchou utěrkou, necháme chvíli stát. Potom bábovku vyklopíme, půjde to díky této fintě lépe

  5. Hrnečkovou jogurtovou bábovku nakrájíme na dílky a těsně před podáváním přelijeme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!