Omeleta s mozzarellou a rajčaty recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
1 lžička máslo
2 lžíce smetana
100 g mozzarella
čerstvá bazalka
mletý černý pepř
2 plátky swarzwaldská šunka
3 ks keříčková rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Vejce prošleháme se smetanou, solí a pepřem. Keříčková rajčata očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Listy čerstvé bazalky natrháme na kousky

  2. Na horké pánvi rozpustíme máslo, vlijeme ochucená vejce a teplotu snížíme. Jakmile směs začne od okrajů tuhnout, poklademe ji šunkou a nakrájenými rajčaty. Rajčata osolíme, opepříme a omeletu zvolna asi ještě 4 - 5 minut propékáme. Nakonec omeletu posypeme strouhanou mozzarellou a bazalkou, pánev zakryjeme a jakmile se sýr rozpustí, je omeleta hotová

  3. Omeletu s mozzarellou a rajčaty ihned přesuneme na nahřátý talíř a podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvá bageta nebo vařený brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!