Omeleta s chřestem a sýrem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

olej
sůl
4 ks vejce
mletý černý pepř
6 ks cherry rajčátka
250 g zelený chřest
1 špetka čubrica
2 - 3 hrstě čerstvá rukola
120 g kozí sýr s plísní

Postup přípravy receptu

  1. Chřest očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé. Kozí sýr s plísní podélně rozkrojíme. Vejce rozkvedláme se solí, pepřem a čubricou

  2. Na oleji krátce ze všech stran opečeme kousky chřestu, osolíme je, opeříme a odložíme stranou

  3. Velkou pánev s kovovou nebo odnímatelnou rukojetí potřeme malým množstvím oleje nebo másla a zahřejeme. Na horkou pánev nalijeme ochucená vejce a jakmile začnou od dna tuhnout, poklademe omeletu chřestem a rozkrojeným sýrem řeznou plochou nahoru. Pak ihned vložíme pánev pod rozpálený gril a zapékáme, dokud sýr nezměkne a okraje nezrůžoví

  4. Omeletu s chřestem a sýrem rozdělíme na porce, ochutíme čerstvě mletým pepřem, obložíme rukolou a rajčaty. Omeletu s chřestem a sýrem podáváme s toastem, ale chutná i jen tak samotná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!