Hřibová máčanka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 česnek
0.8 mléko
1 ks cibule
1 dl voda
20 dkg houby
1 ks bobkový list
1 lžíce hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 lžíce mletá sladká paprika
0.5 dl voda ze zelí
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 1,5 l vody, půlku vody z kysaného zelí a 20 dkg sušených hub, které namočíme, aby změkly. Po přecezení měkké houby nakrájíme na malé kousky, přidáme bobkový list, oloupané stroužky česneku a osolíme. Vaříme 3/4 hodiny.

  2. Připravíme s čtvrt litru mléka, jeden kelímek šlehačky, lžíci hladké mouky a vše zakvedláme a přilijeme k houbám. Ještě trochu povaříme. Nakonec na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme sladkou papriku, tím polévku omastíme.

  3. Hřibová máčanka je výbornou polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!