Hřibová máčanka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 česnek 0.8 mléko 1 ks cibule 1 dl voda 20 dkg houby 1 ks bobkový list 1 lžíce hladká mouka 1 kelímek smetana ke šlehání 1 lžíce mletá sladká paprika 0.5 dl voda ze zelí podle chuti sůl podle potřeby máslo
Postup Hřibová máčanka recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si 1,5 l vody, půlku vody z kysaného zelí a 20 dkg sušených hub, které namočíme, aby změkly. Po přecezení měkké houby nakrájíme na malé kousky, přidáme bobkový list, oloupané stroužky česneku a osolíme. Vaříme 3/4 hodiny.
Připravíme s čtvrt litru mléka, jeden kelímek šlehačky, lžíci hladké mouky a vše zakvedláme a přilijeme k houbám. Ještě trochu povaříme. Nakonec na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme sladkou papriku, tím polévku omastíme.
Hřibová máčanka je výbornou polévkou.