Buřtguláš recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g olej sůl 1 kg brambory 2 ks cibule 125 ml kysaná smetana mletý pepř 1 lžíce hladká mouka 1 lžíce mletý kmín 2 lžíce mletá sladká paprika 300 g točený salám
Postup Buřtguláš
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka
Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme
Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.