Buřtguláš recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g olej
sůl
1 kg brambory
2 ks cibule
125 ml kysaná smetana
mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce mletý kmín
2 lžíce mletá sladká paprika
300 g točený salám

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka

  3. Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám. Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme

  4. Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme. Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!