Buřtguláš ala Dočík recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
0,5 kg brambory
2 dl mléko
majoránka
1 ks cibule
4 ks špekáček
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžíce celý kmín
hotová tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, špekáčky a oloupané brambory nakrájíme na větší kostky

  2. Cibuli a kmín osmahneme na oleji dozlatova a přidáme nakrájené špekáčky. Kdo má radši ostřejší, může přidat grilovací paprikovou klobásu. Dále přidáme nakrájené brambory, podlijeme vodou, osolíme a vaříme do poloměkka. Základ na buřtguláš okořeníme majoránkou a mletou sladkou paprikou

  3. Poté omáčku zjemníme trochou mléka, někdo dává smetanu. Pokud je potřeba, přihustíme guláš trochou hotové jíšky. Kdo nemá rád, nebo nemůže jíšku, dá více brambor a část jich nakonec v buřtguláši rozmačká a tím jej zahustí

  4. Buřtguláš ala Dočík podáváme s čerstvým chlebem. Občas si rád buřtguláš zasypu trochou nakrájené čerstvé cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!