Buřtguláš od nás recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 lžic olej
6 ks brambory
2 lžíce majoránka
2 ks cibule
4 - 6 hrnků voda
2 balíčky masox
30 dkg kabanos
4 lžičky polohrubá mouka
4 lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na středně velké kostky. Kabanos nakrájíme také na kousky střední velikosti

  2. Olej necháme rozehřát, vhodíme nakrájenou cibuli a necháme smažit, až cibule zezlátne. Poté přidáme kabanos a necháme osmahnout asi 5 minut. Následně přidáme brambory a také necháme osmahnout asi 5 minut. Dále přisypeme mouku a mletou papriku, zalijeme vodou, přidáme masoxy a přivedeme k varu. Buřtguláš vaříme asi 50 minut, dokud se neuvaří brambory. Na konci vaření přidáme majoránku

  3. Buřtguláš podáváme podle chuti samotný, nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!