Hráškové suflé recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
50 g máslo
500 ml mléko
mletý pepř
40 g hladká mouka
muškátový oříšek
tuk na vymazání
450 g sterilovaný hrášek
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou necháme trochu vychladnout

  2. Mléko uvedeme do varu, přimícháme ho do jíšky a omáčku okořeníme solí, pepřem a muškátem. Do trochu vychladlé omáčky přidáme žloutky a už nevaříme. Přidáme okapaný hrášek, z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do směsi

  3. Směs na hráškové suflé nalijeme do vymazané a vysypané zapékací formy. Suflé pečeme na 200 °C cca 20 minut

  4. Hráškové suflé podáváme jako lehký hlavní chod s libovolnou bramborovou přílohou

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!