Hráškové suflé recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
2 ks vejce
50 g máslo
500 ml mléko
mletý pepř
40 g hladká mouka
muškátový oříšek
tuk na vymazání
450 g sterilovaný hrášek
strouhanka na vysypání
Postup Hráškové suflé
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou necháme trochu vychladnout
Mléko uvedeme do varu, přimícháme ho do jíšky a omáčku okořeníme solí, pepřem a muškátem. Do trochu vychladlé omáčky přidáme žloutky a už nevaříme. Přidáme okapaný hrášek, z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do směsi
Směs na hráškové suflé nalijeme do vymazané a vysypané zapékací formy. Suflé pečeme na 200 °C cca 20 minut
Hráškové suflé podáváme jako lehký hlavní chod s libovolnou bramborovou přílohou
Foto: Shutterstock.com