Panna cotta s chia jahodovou omáčkou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 - 3 lžíce cukr
2 - 3 lžíce cukr
150 ml smetana ke šlehání
300 g čerstvé jahody
1 ks vanilkový lusk
250 ml plnotučné mléko
2,5 plátky plátková želatina
2 lžíce chia semínka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky želatiny necháme v malém množství vody změknout a nabobtnat. Vanilkový lusk rozřízneme a dužinu vyškrábneme

  2. Smetanu promícháme s mlékem, cukrem a vanilkou a přivedeme téměř k varu. Pak nádobu odstavíme z tepla a vmícháme vymačkanou želatinu. Takto připravenou mléčnou směs rozlijeme do skleniček nebo formiček a necháme v chladu ztuhnout

  3. Jahody omyjeme, rozmačkáme vidličkou a podle chuti osladíme. Vmícháme chia semínka a necháme nabobtnat

  4. Před podáváním panna cottu přelijeme chia jahodovou omáčkou a ozdobíme šlehačkou. Dezert servírujeme dobře vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!