Panna cotta s chia jahodovou omáčkou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
-
2 - 3 lžíce cukr
2 - 3 lžíce cukr
150 ml smetana ke šlehání
300 g čerstvé jahody
1 ks vanilkový lusk
250 ml plnotučné mléko
2,5 plátky plátková želatina
2 lžíce chia semínka
Postup Panna cotta s chia jahodovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky želatiny necháme v malém množství vody změknout a nabobtnat. Vanilkový lusk rozřízneme a dužinu vyškrábneme
Smetanu promícháme s mlékem, cukrem a vanilkou a přivedeme téměř k varu. Pak nádobu odstavíme z tepla a vmícháme vymačkanou želatinu. Takto připravenou mléčnou směs rozlijeme do skleniček nebo formiček a necháme v chladu ztuhnout
Jahody omyjeme, rozmačkáme vidličkou a podle chuti osladíme. Vmícháme chia semínka a necháme nabobtnat
Před podáváním panna cottu přelijeme chia jahodovou omáčkou a ozdobíme šlehačkou. Dezert servírujeme dobře vychlazený.