Hráškové rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 g česnek sůl 7 dl vývar 80 g máslo 60 g šunka 40 g cibule 300 g rýže 200 g sterilovaný hrášek 100 g ementálský sýr mletý černý pepř
Postup Hráškové rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme, česnek prolisujeme. Šunku a maso nakrájíme.
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, česnek, šunku a přebranou rýži. Vše krátce orestujeme, zalijeme vývarem z masoxu, osolíme, opepříme, přidáme hrášek. Základ na hráškové rizoto vložíme do rozehřáté trouby a dusíme doměkka.
Hotové hráškové rizoto posypeme na talíři strouhaným sýrem. Ihned podáváme.