Hráškové rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g česnek
sůl
7 dl vývar
80 g máslo
60 g šunka
40 g cibule
300 g rýže
200 g sterilovaný hrášek
100 g ementálský sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme, česnek prolisujeme. Šunku a maso nakrájíme.

  2. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, česnek, šunku a přebranou rýži. Vše krátce orestujeme, zalijeme vývarem z masoxu, osolíme, opepříme, přidáme hrášek. Základ na hráškové rizoto vložíme do rozehřáté trouby a dusíme doměkka.

  3. Hotové hráškové rizoto posypeme na talíři strouhaným sýrem. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!