Hráškové krokety s ricottou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g hrášek
3 ks vejce
90 g strouhanka
300 g ricotta
2 lžičky olivový olej
50 g strouhaný parmazán
1 ks mladá cibulka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení
strouhaný muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Na panvi s 2 lžičkami olivového oleje orestujeme na pár minutek mladou cibulku dozlatova. Přidáme hrášek, trochu vody a dusíme doměkka, nepřipálíme. Přidáme trošku soli, pepře.

  2. Měkký hrášek rozmixujeme s ricottou do krému. Dáme do mísy, přidáme strouhaný parmazán, rozšlehaná vejce, strouhanku a strouhaný muškátový oříšek. Dobře vařečkou promícháme. Rukami tvoříme z hmoty malé krokety o hmotnosti zhruba 30 - 40 g. Hráškové krokety obalíme v rozšlehaném bílku a nakonec ve strouhance. Můžeme vpíchnout špejli, ale nemusí být.

  3. V rozehřátém oleji opékáme hráškové krokety dozlatova a necháme okapat na papírkové utěrce.

  4. Hráškové krokety s ricottou podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!