Hráškové krokety s ricottou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g hrášek 3 ks vejce 90 g strouhanka 300 g ricotta 2 lžičky olivový olej 50 g strouhaný parmazán 1 ks mladá cibulka podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení strouhaný muškátový oříšek
Postup Hráškové krokety s ricottou recept
Postup přípravy receptu
-
Na panvi s 2 lžičkami olivového oleje orestujeme na pár minutek mladou cibulku dozlatova. Přidáme hrášek, trochu vody a dusíme doměkka, nepřipálíme. Přidáme trošku soli, pepře.
Měkký hrášek rozmixujeme s ricottou do krému. Dáme do mísy, přidáme strouhaný parmazán, rozšlehaná vejce, strouhanku a strouhaný muškátový oříšek. Dobře vařečkou promícháme. Rukami tvoříme z hmoty malé krokety o hmotnosti zhruba 30 - 40 g. Hráškové krokety obalíme v rozšlehaném bílku a nakonec ve strouhance. Můžeme vpíchnout špejli, ale nemusí být.
V rozehřátém oleji opékáme hráškové krokety dozlatova a necháme okapat na papírkové utěrce.
Hráškové krokety s ricottou podáváme teplé.