Hrášková polévka s estragonem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce máslo
1 ks brambory
1 ks cibule
2 lžičky estragon
1 l zeleninový vývar
400 g čerstvý hrášek
2 ks staré rohlíky
podle chuti
sůl
petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme dvě lžíce másla a rohlíky v ní opečeme. Poté rohlíky vyjmeme z pánve a uložíme je do tepla.

  2. Zbývající máslo rozpustíme v hrnci a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme bramboru nakrájenou na menší kousky, zalijeme vývarem a vaříme, dokud brambora nezměkne. Přidáme estragon a hrášek a pár minut povaříme. Nakonec směs promixujeme tyčovým mixérem dohladka. Podle chuti hráškovou polévku okořeníme.

  3. Hráškovou polévku s estragonem podáváme ozdobenou opečeným rohlíkem a můžeme posypat čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!