Hrášková polévka s estragonem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce máslo 1 ks brambory 1 ks cibule 2 lžičky estragon 1 l zeleninový vývar 400 g čerstvý hrášek 2 ks staré rohlíky podle chuti sůl petrželka mletý černý pepř
Postup Hrášková polévka s estragonem recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme dvě lžíce másla a rohlíky v ní opečeme. Poté rohlíky vyjmeme z pánve a uložíme je do tepla.
Zbývající máslo rozpustíme v hrnci a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme bramboru nakrájenou na menší kousky, zalijeme vývarem a vaříme, dokud brambora nezměkne. Přidáme estragon a hrášek a pár minut povaříme. Nakonec směs promixujeme tyčovým mixérem dohladka. Podle chuti hráškovou polévku okořeníme.
Hráškovou polévku s estragonem podáváme ozdobenou opečeným rohlíkem a můžeme posypat čerstvou petrželkou.