Dýňový krém s nočkem ze zakysané smetany, lanýžovým olejem a čerstvou řeřichou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

cukr
sůl
máslo
2 ks brambory
citron
šafrán
pepř
zakysaná smetana
mletý kardamom
čerstvá řeřicha
1 ks žlutá cibule
lanýžový olej
1 kg muškátová dýně

Postup přípravy receptu

  1. Dýni opláchneme, oloupeme, zbavíme pecek a rozřežeme na kusy, které opečeme dozlatova v troubě při teplotě 170 °C. Cibuli a oloupané brambory nakrájíme na kostky, orestujeme na másle, přidáme šafrán a zalijeme vodou, či vývarem. S tekutinou pracujeme s rozumem, abychom neměli příliš řídkou polévku

  2. Přidáme opečenou dýni, uvaříme doměkka. Rozmixujeme, dochutíme solí, cukrem, kardamomem, mletým pepřem a citrónovou šťávou

  3. Dýňový krém podáváme s nočkem zakysané smetany, zakápneme lanýžovým olejem a zdobíme klíčky řeřichy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!