Hrášek s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
4 lžíce olej
sůl
2 ks vejce
2 šálky mléko
tuk
voda
200 g rýže
80 g sýr
mletý pepř
400 g mleté vepřové maso
400 g čerstvý hrášek
Postup Hrášek s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži dobře propláchneme proudem studené vody, necháme okapat a za stálého míchání necháme zesklovatět na rozehřítém oleji v hlubší pánvi. Zalijeme vroucí osolenou vodou a podusíme skoro doměkka.
V jiném hrnci zalijeme vodou čerstvý hrášek a podusíme doměkka.
Mleté vepřové maso smícháme s podušeným hráškem, rýží, osolíme, opepříme, promícháme a rovnoměrně rozprostřeme v zapékací míse nebo ve vymaštěném pekáči.
Směs ještě zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce, posypeme jemně strouhaným sýrem a vložíme do předehřáté trouby. Necháme zapéct dozlatova.
Podáváme s čerstvou zeleninou.