Hrášek na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

vejce
máslo
250 ml mléko
1 ks cibule
podravka
3 lžíce hladká mouka
0,5 balení sterilovaný hrášek
200 ml smetana (12%)

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme sterilovaný hrášek, trochu vody a podusíme

  2. Mezitím si připravíme mléko, ve kterém rozmícháme smetanu a hladkou mouku

  3. Jakmile je hrášek změklý, přidáme smetanovou směs a mícháme. Pokud je omáčka hustá, přidáváme mléko podle potřeby. Přidáme trochu podravky a osolíme. Hrášek na smetaně přivedeme k varu a necháme několik minut vařit, aby omáčka nebyla cítit moukou, což poznáme ochutnáním

  4. Na pánvičce si uděláme volská oka, přidáme je k hrášku na smetaně (na vrch omáčky) a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!