Zelený hrášek v rajčatové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžička majoránka
2 - 3 dl rajčatový protlak
olivový olej
sójová omáčka
300 g zelený hrášek
mletý barevný pepř
2 ks jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Zelený hrášek vyloupeme z lusků. Cibulku očistíme a nakrájíme na drobné nudličky či kolečka. Připravíme si rajský protlak či pyré, volíme je nejlépe v bio kvalitě

  2. V kastrolku rozehřejeme trochu olivového oleje a nejprve osmahneme cibulku. Když je cibulka zlatavá, vsypeme hrášek a orestujeme. Podlijeme vodou a podusíme skoro doměkka. Poté vmícháme rajčatový protlak nebo pyré. Přidáme sůl, pepř a podle chuti sójovou omáčku, která ale nemusí být. Necháme asi 5 minut probublávat a dochutíme majoránkou. Omáčku nijak nezahušťujeme

  3. Zelený hrášek v rajčatové omáčce ihned podáváme. Můžeme přidat kousek pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!