Hraběnčiny ořechové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň 2
2 lžíce rum
4 ks žloutek
6 ks bílky
15 dkg cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
2 lžíce hladká mouka
15 dkg mleté vlašské ořechy
těsto
2 ks žloutek
15 dkg sádlo
0.5 kelímku šlehačka
10 dkg cukr moučka
35 dkg hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
náplň 1
1 sklenka rybízový džem

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto zpracujeme - naposledy vpracujeme žloutky. Pozor, aby těsto nebylo příliš řídké, pak ani nemusíme dát celou polovinu šlehačky. Vznikne nám linecké těsto, které rozdělíme na tři díly.

  2. Dva díly těsta rozválíme a přeneseme pomocí válečku na vymazaný a moukou vysypaný plech. Nic to není, ale lepší je to dělat na dvakrát, proto ty tři díly. Třetí díl necháme na mřížku. Takto připravené syrové těsto pomažeme pikantním džemem - rybíz, višeň a připravíme si ořechovou náplň. Smícháme vše dohromady a naposledy přidáme ušlehané bílky. Hotovou náplň nalijeme na džem.

  3. Ze zbylé třetiny těsta vyválíme tenké válečky a uděláme mřížky přes celý koláč. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme jej asi 35 - 40 minut. Kdyby se nám trochu povrch připaloval, zakryjeme ho zlehka alobalem.

  4. Hraběnčiny ořechové řezy nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!