Hraběnčiny ořechové řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 2 2 lžíce rum 4 ks žloutek 6 ks bílky 15 dkg cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 2 lžíce hladká mouka 15 dkg mleté vlašské ořechy těsto 2 ks žloutek 15 dkg sádlo 0.5 kelímku šlehačka 10 dkg cukr moučka 35 dkg hladká mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva náplň 1 1 sklenka rybízový džem
Postup Hraběnčiny ořechové řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto zpracujeme - naposledy vpracujeme žloutky. Pozor, aby těsto nebylo příliš řídké, pak ani nemusíme dát celou polovinu šlehačky. Vznikne nám linecké těsto, které rozdělíme na tři díly.
Dva díly těsta rozválíme a přeneseme pomocí válečku na vymazaný a moukou vysypaný plech. Nic to není, ale lepší je to dělat na dvakrát, proto ty tři díly. Třetí díl necháme na mřížku. Takto připravené syrové těsto pomažeme pikantním džemem - rybíz, višeň a připravíme si ořechovou náplň. Smícháme vše dohromady a naposledy přidáme ušlehané bílky. Hotovou náplň nalijeme na džem.
Ze zbylé třetiny těsta vyválíme tenké válečky a uděláme mřížky přes celý koláč. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme jej asi 35 - 40 minut. Kdyby se nám trochu povrch připaloval, zakryjeme ho zlehka alobalem.
Hraběnčiny ořechové řezy nakrájíme a můžeme podávat.