Hraběnčiny řezy s jablky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
200 g máslo
4 ks žloutek
600 g jablko
50 g rozinky
4 ks bílek
100 g ořechy
200 g cukr moučka
200 g cukr krystal
1 lžička mletá skořice
450 g polohrubá mouka
6 g kypřící prášek do pečiva
Postup Hraběnčiny řezy s jablky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme těsto. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky utřeme s cukrem moučka. Smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, přimícháme žloutky s cukrem a změklé máslo nebo tuk na pečení
Třetinu těsta oddělíme do mikrotenového sáčku a dáme do mrazáku. Čím více bude těsto ztuhlé, tím lépe se s ním bude pracovat. Zbytek těsta vyválíme na pečícím papíře a dáme na velký plech. Upravíme tvar, aby někde těsto nepřečnívalo nebo nechybělo
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kostky, rozložíme na těsto a posypeme mletou skořici, rozinkami a nasekanými ořechy. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj cukr a rozetřeme na jablka. Navrch nastrouháme těsto z ledničky
Moučník pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Až začne těsto na povrchu růžovět, je upečené
Hraběnčiny řezy s jablky po vychladnutí servírujeme s šálkem kávy nebo čaje jako vynikající svačinu.