Zapečené hovězí maso s bramborem a zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 - 5 stroužků česnek
sůl
750 g brambory
3 ks rajče
1/2 - 1 lžíce rajčatový protlak
3 ks zelená kapie
provensálské koření
650 g hovězí zadní
olivový olej na smažení
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme a umeleme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Omyté kapie zbavíme jadérek a nakrájíme na silnější proužky. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky

  2. Na oleji opečeme ze všech stran mleté hovězí mleté maso, ke kterému přimícháme prolisovaný česnek a rajčatový protlak. Směs krátce za stálého míchání orestujeme a ochutíme solí, pepřem a provensálským kořením

  3. Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem a dno i strany vyložíme plátky brambor. Na brambory střídavě klademe masovou směs, papriky a rajčata. Poslední vrstvu tvoří plátky brambor, které potřeme olivovým olejem

  4. Hovězí maso s bramborem a zeleninou pečeme při 200 °C přibližně 40 minut

  5. Zapečené hovězí maso s bramborem, paprikou a rajčaty rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!