Hovězí tagliata recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-4 stroužky česnek
1 snítka rozmarýn
1 hrst rukola
olivový olej
drcený pepř
400 g hovězí svíčková
4 ks cherry rajče
hrubozrnná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Česnek (množství podle chuti) očistíme a nakrájíme na plátky. Rozmarýn opereme a osušíme. Rukolu a rajčátka omyjeme a osušíme. Rukolu natrháme a rajčátka nakrájíme na měsíčky.

  2. Špalík masa rozdělíme na dva zhruba stejné bifteky, které opečeme na grilu nebo na rozpáleném oleji v pánvi. Maso pečeme asi 4 minuty (podle velikosti bifteku),přičemž by mělo zůstat krvavé, maximálně medium. Během pečení k masu přidáme česnek a rozmarýn.

  3. Když je maso hotové, zastříkneme ho olejem, opepříme a osolíme. Necháme je v teple chvilku "odpočinout".

  4. Na talíře rozložíme rukolu a měsíčky rajčat. Maso vytáhneme z pánve a nakrájíme na tenké šikmé plátky. Porce masa rozložíme na rukolu, ozdobíme rozmarýnem a česnekem a můžeme podávat.

  5. Vhodnou přílohou je bílé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!