Pizza s fazolemi a slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 plátky sýr
oregano
0,5 ks těsto na pizzu
3 ks žampiony
12 plátků anglická slanina
1 konzerva fazole v tomatě
5 - 6 lžic italská omáčka na pizzu

Postup přípravy receptu

  1. Recept na těsto a omáčku najdete zde: Domácí kynuté těsto na pizzu a Italská omáčka na pizzu

  2. Italskou omáčku dáme na pánev. Přidáme fazole a dusíme. Zatím si očistíme žampiony a nakrájíme je na větší kousky. Přidáme je k fazolím a společně podusíme, až fazole dostatečně zhoustnou. Směs necháme vychladnout

  3. Zatím z těsta vyválíme nebo prsty ručně vytaháme tenkou placku. Těsto rovnoměrně poklademe fazolovou směsí a doplníme sýrem a slaninou. Nakonec lehce okořeníme oreganem. Pokud máte rádi pikantnější, můžeme posypat nasekanou chilli papričkou

  4. Pizzu s fazolemi a slaninou vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 10 - 15 minut podle výšky těsta

  5. Upečenou pizzu s fazolemi a slaninou ihned podáváme. Sýr nedávejte eidam. Použijte raději mozzarellu nebo třeba ementál.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!