Pizza s houbovou směsí recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 plátek máslo
tymián
2 hrstě cuketa
2 dl rajčatový protlak
200 g sýr
1/2 dl vývar z kostky
4 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
koření na pizzu
1 balíček listové těsto (rozválený plát)
1/2 balíčku mražená nebo sterilovaná kukuřice
5 lžic nakládané houby v tuku
1 lžička naložený kopr v soli

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozvineme a přeložíme i s pečícím papírem na plech. Těsto propícháme vidličkou

  2. Připravíme si houbovou směs na potření. Cuketu oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V kastrolku osmahneme houby naložené v tuku, přidáme kukuřici, cuketu a krátce osmahneme. Přidáme lžičku kopru, trochu osolíme, vlijeme hustý rajčatový protlak a přidáme plátek másla. Chvíli podusíme, přidáme vývar a necháme tak 8 - 10 minut bublat. Do houbovo-zeleninové směsi nakonec vmícháme tymián a ještě prohřejeme. Necháme trochu vychladnout

  3. Houbovou směs přendáme na těsto a rozetřeme po celé ploše. Poklademe na měsíčky nakrájeným vejcem natvrdo a poklademe libovolným sýrem. Může být eidam, mozzarella, ementál, ale klidně i plísňový sýr nebo jiný oblíbený. Posypeme kořením na pizzu

  4. Pizzu s houbovou směsí vložíme do silně vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Podáváme jako teplou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!