Pizza s ančovičkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce olej
1 špetka sůl
100 ml mléko
4 lžíce kečup
15 g droždí
1 špetka cukr krupice
oregano
150 g mozzarella
1 konzerva ančovičky
200 g hladká mouka
1 konzerva černé olivy
mletý černý pepř
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto na pizzu. Do mísy prosejeme mouku se špetkou soli,uprostřed uděláme důlek, do něho rozdrobíme droždí,přisypeme špetku cukru a důlek zalijeme polovinou vlažného mléka. Místo mléka můžeme použít i vodu. Necháme vykynout kvásek. Po vykynutí kvásku přilijeme zbytek mléka a vypracujeme hladké těsto, které se nesmí lepit na stěny mísy. Pokud lepí, přidáme ještě trochou mouky. Z vypracovaného těsta uděláme bochánek, poprášíme ho moukou a na teplém místě necháme kynout asi 30 minut i déle, podle teploty v místnosti. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 až 3 části, záleží jak velkou pizzu chceme připravit. Válečkem dílky rozválíme na placky silné asi 5 milimetrů. Okraje placky prsty vytlačíme. Pizza placky položíme na olejem vymaštěné plechy a obložíme

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme, smícháme s kečupem a olejem. Touto směsí potřeme pizza placky. Obložíme je ančovičkami, pokud nemáme, použijeme sardinky. Mozzarellu nebo eidam nakrájíme na plátky, rozložíme je na těsto, posypeme oreganem, popepříme.Olivy nakrájíme na kolečka nebo na půlky a nasypeme je na vrstvu sýra

  3. Obložené pizzy pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut dozlatova. Po vyjmutí z trouby pizzu s ančovičkami ihned rozkrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!