Hovězí s houbami a zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
- - sůl
- - majoránka
4 ks cibule
- - kmín
200 g žampióny
- - sádlo
- - mouka hladká
- - pepř mletý
250 g zelí kysané
- - paprika mletá
800 g maso hovězí přední
- - pepř celý
- - bobkový list
- - nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, v hrnci rozpustíme slaninu, přidáme sádlo a cibuli, osmahneme dozlatova. Přisypeme papriku, vložíme maso a orestujeme ze všech stran, podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme než se voda vysmahne do tuku, zaprášíme moukou lehce osmahneme a znovu lehce podlijeme. Přidáme plátýnko s kořením, kmín a pokrájené zelí bez šťávy. Potom přidáme žampióny a dusíme dokud není maso měkké. Vyndáme koření, zasypeme majoránkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!