Hovězí s houbami a zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g slanina - - sůl - - majoránka 4 ks cibule - - kmín 200 g žampióny - - sádlo - - mouka hladká - - pepř mletý 250 g zelí kysané - - paprika mletá 800 g maso hovězí přední - - pepř celý - - bobkový list - - nové koření
Postup Hovězí s houbami a zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, v hrnci rozpustíme slaninu, přidáme sádlo a cibuli, osmahneme dozlatova. Přisypeme papriku, vložíme maso a orestujeme ze všech stran, podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme než se voda vysmahne do tuku, zaprášíme moukou lehce osmahneme a znovu lehce podlijeme. Přidáme plátýnko s kořením, kmín a pokrájené zelí bez šťávy. Potom přidáme žampióny a dusíme dokud není maso měkké. Vyndáme koření, zasypeme majoránkou a podáváme.