Hovězí roštěná na pórku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks malá cibule
hladká mouka
masový vývar
1/2 ks červená paprika
sardelová pasta
mletý černý pepř
2 plátky hovězí roštěná
1 ks velký pórek

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, na okrajích několikrát nařízneme a naklepeme. Potom plátky z jedné strany lehce potřeme sardelovou pastou a zaprášíme moukou. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostky

  2. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme maso z obou stran, a to nejdříve nepotřenou stranou. Přidáme cibuli, papriku, pórek a česnek. Vše ještě asi 2 minuty restujeme a ochutíme solí a pepřem. Potom teplotu zmírníme a pánev zakryjeme pokličkou. Jakmile maso a zelenina pustí šťávu, přilijeme vývar a zvolna dusíme doměkka

  3. Hovězí roštěnou na pórku podáváme s bramborem, kroketami, rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!