Smažený květák trochu jinak recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
4 ks vejce
150 g strouhanka
1 - 2 lžíce ocet
1 ks květák
1 ks šalotka
mletý pepř
100 g hladká mouka
salátová okurka
tatarská omáčka
5 - 10 ks cherry rajčata
1 kg nové brambory
koření na americké brambory

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme podle potřeby, opláchneme a nevaříme jej ve vodě, ale použijeme "pařák" na knedlíky a rozebraný květák "napaříme" doměkka (má lepší chuť)

  2. Připravíme si nové menší brambory, které ve stejné době dáme do trouby - pokrájené, okořeněné a olivovým olejem zakapané brambory ála americké, kterých si vlastně nemusíme skoro všímat

  3. V tomto čase už bude květák měkký. Květák obalíme v trojobalu. pokud nemáme fritézu (já ji nemám), tak můžeme začít smažit v dostatečném množství kvalitního oleje, který by měl být dobře rozpálený, ale ne přepálený

  4. Mezitím asi také budou v troubě hotové "americké" brambory, které tam můžeme nechat, ale troubu vypneme, jen tak je udržíme v teplotě přiměřené pro podávání. Podle množství, můžeme osmažený květák přidávat do trouby k bramborám, opět na udržení vhodné teploty pro podávání

  5. Jako zeleninový salát použijeme salátovou okurku, několik malých rajčat, šalotku, sůl, pepř, ocet a trochu cukru na salátovou zálivku podle vlastní chuti

  6. Smažený květák trochu jinak podáváme teplý s bramborami a salátem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!