Smažený květák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 ks vejce
3 misky strouhanka
brambory
1 ks květák
1 miska hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Květák si namočíme do mísy s vodou, propláchneme a vyjmeme. Rozdělíme si ho na menší porce - růžičky. Květák nevaříme, lépe vynikne jeho chuť. Vařením a dalším smažením se z něj stává jen měkká zelenina ve strouhance

  2. Jednotlivé porce obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka a smažíme v rozpáleném oleji - nejlépe ve fritovacím hrnci

  3. Smažený květák podáváme s vařenými bramborami a doplňujeme čerstvou zeleninou - paprikou, rajčaty. Vhodná je také tatarská omáčka a kečup.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!