Hovězí na smetaně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 1 lžička máslo 125 g smetana 1 dl bílé víno 1 lžička škrobová moučka 0.8 kg hovězí zadní marináda 2 stroužky česnek 250 g cibule 2 ks bobkový list 2 lžíce vinný ocet 6 dl převařená voda podle potřeby 0.5 lžičky sůl podle chuti tymián 0.3 lžičky mletý černý pepř
Postup Hovězí na smetaně recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve je si připravíme marinádu. Převařenou vychladlou vodu smícháme s vinným octem, kořením, prolisovaným česnekem a cibulí nakrájenou na kolečka. Do marinády naložíme na 48 hodin maso.
Slaninu nakrájíme nadrobno. V kastrole ji necháme rozpustit. K teplé slanině přihodíme máslo. Vyjmeme maso z marinády, osušíme ubrouskem a vložíme na slaninu. Když se maso začne opékat, přidáme okapanou cibuli z marinády. Barví se velmi pomalu, protože je vlhká.
Mezitím dáme zbylou marinádu vařit na tak dlouho, až se jí skoro polovina vyvaří. Touto vřelou tekutinou maso v kastrole přelijeme, přidáme víno a přikryté pomalu dusíme doměkka. Podle potřeby podlíváme vínem. Na závěr vše zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali škrobovou moučku.
Hovězí na smetaně dochutíme a můžeme podávat.
Ochutnáme, dochutíme... a jíme.