Domácí kmínový chléb recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
3 lžíce ocet
2 lžičky kmín
1 kostka droždí
2 kg hladká mouka
3 dl vlažná voda
70 ml studená voda
3 ks vařené brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce uvaříme, oloupeme a nastrouháme

  2. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme 45 minut kynout na teplém místě

  3. Během kynutí si připravíme plech, který pomoučíme hladkou moukou. Z vykynutého těsta si vytvoříme bochánek. Položíme jej na připravený plech a necháme dalších 20 minut kynout. Pak chléb potřeme studenou vodou, propícháme špejlí. Zatím si předehřejeme troubu na 280 °C

  4. Domácí chléb vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Pak troubu ztlumíme a pečeme při140 °C dalších 45 minut. Troubu neotvíráme

  5. Upečený domácí chléb opět potřeme studenou vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!