Hovězí na pepři recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce ocet
- - petrželka
1 lžička skořice
2 ks cibule
1 lžička tymián
4 ks chilli papričky
3 l vývar hovězí
1 kg maso hovězí
1 lžíce omáčka worcesterská
- - nové koření
2 lžíce cukr třtinový
1 lžíce směs pepřová

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do hrnce, zalijeme dostatečným množstvím vývaru, uvedeme k varu a sbíráme pěnu, vaříme asi hodinu a půl. Přidáme nakrájené cibule, chilli papričky, petrželku, ocet, worcester, cukr, směs pepře, skořici, tymián, nové koření a sůl. Zakryté vaříme asi 2 hodiny tak, aby bylo maso zcela měkké. Když je měkké tak ho vyjmeme z vývaru a udržujeme ho v teple. Vývar ještě asi 10 minut svaříme i se zeleninou tak na 300 ml. Dochutíme podle potřeby solí, pepřem, octem a maso nakrájíme na tenké plátky, které přelijeme omáčkou a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!