Hovězí kližka na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

slanina
1 stroužek česnek
sůl
vývar
250 g cibule
mouka
tymián
1 ks mrkev
bobkový list
500 g hovězí kližka
1 lžíce rajský protlak
sušená petrželka
mletý černý pepř
200 ml frankovka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme slaninu nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme také nadrobno. Středně velkou mrkev očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Nadrobno nakrájenou slaninu chvíli škvaříme na pánvi a pak přidáme cibuli. Smažíme tak 20 minut, poté přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj nakrájené maso, promícháváme a opékáme, aby se maso zatáhlo

  3. Poté lehce posypeme moukou, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme slaninu, cibuli a mrkev. Lehce podlijeme vodou nebo vývarem a vínem. Přidáme protlak, prolisovaný česnek, tymián, bobkový list a sušenou petržel. Maso dusíme několik hodin a v případě potřeby přilijeme vodu nebo víno

  4. Hovězí kližku na víně můžeme podávat s rýží, šťouchanými brambory nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!