Hovězí chambéry recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g slanina
3 stroužky česnek
2 lžíce olej
tymián
800 g rajče
bobkový list
sekaná petrželka
pomerančová kůra
3 ks cibule (větší)
1 kg hovězí maso zadní
300 ml bílé nebo červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme.

  2. Maso opečeme na oleji s nasekanou cibulí a okořeníme.

  3. Dno většího pekáče pokryjeme slaninou, na kterou rozložíme podušené maso s cibulí, utřeným česnekem, tymiánem, rozdrceným bobkovým listem, pomerančovou kůrou a nakonec přidáme pokrájená rajčata.

  4. Vše zalijeme vínem a přikryté zvolna pečeme v troubě asi 3 hodiny.

  5. Hovězí chambéry podáváme sypané petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!