Houskový pudink s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 ks houska
250 g ovoce
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání
krém
3 ks vejce
250 ml mléko
120 g cukr moučka
na ozdobu
250 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. V menším kastrůlku rozkvedláme vejce v mléce, cukr a zahříváme za stálého míchání, až zhoustnou v krém.

  2. Housky nakrájíme na kostičky, meruňky a jahody nakrájíme na menší kousky.

  3. Do dobře vymazané, vysypané formy skládáme střídavě vrstvu housek, vrstvu ovoce a zalijeme krémem. Poslední vrstva je vaječný krém. Houskový pudink vaříme ve vodní lázni asi 45 minut.

  4. Po uvaření houskový pudink s ovocem vyklopíme a zdobíme ušlehanou smetanou nebo jen pokropíme ovocnou šťávou. Můžeme posypat i kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!