Houskový hrnkový knedlík podle naší babičky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
1/2 hrnku mléko
2 - 3 ks rohlík
2 hrnky hrubá mouka
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme do mísy, přidáme špetku soli, dva žloutky a půl hrnku mléka, vše pořádně propracujeme a podle potřeby ještě přilijeme trochu mléka. Nakrájíme si na kostičky rohlíky, ze dvou bílků vyšleháme pevný sníh a vše vpracujeme do sebe

  2. Směs dáme na 15 minut odstát. Do sádlem vymaštěných hrnků (můžou být vymaštěné i olejem, ale musí být víc), dáme do 3/4 směs

  3. Hrnky pak vložíme do vroucí vody tak, aby voda byla do poloviny výšky hrnků. Přikryjeme poklicí, aby mohla pára pryč a nekapala do hrnků, vaříme 20 - 25 minut

  4. Poté hrnky vybereme z vody a položíme dnem nahoru na prkénko. Knedlík by měl, pokud je dobře vymaštěný hrnek, po částečném vychladnutí vyjet z hrnku sám

  5. Houskový knedlík podle naší babičky podáváme k oblíbenému jídlu jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!