Rybí polévka z lososa recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
2 - 3 ks cibule
1/2 ks celer
2 - 3 ks mrkev
2 - 3 lístky bobkový list
nové koření
4 lžíce hladká mouka
čerstvá petrželka
2 ks kořenová petržel
1 - 2 hrstě odřezky z lososa

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme, mrkev s petrželí oškrábeme a celer s cibulí oloupeme. Vše nakrájíme na větší kusy. Rybu jen opláchneme, přípradně použijeme její odřezky

  2. Pokud použijeme hlavu, nezapomeneme odstranit žábry, jinak by byla polévka hořká

  3. Do velkého hrnce vložíme zeleninu a rybí maso, přidáme bobkový list, nové koření a sůl. Obsah v hrnci zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 20 - 25 minut do změknutí masa

  4. Obsah v hrnci scedíme a necháme vychladit. Maso zbavíme kostí a kůže, obereme a rozdělíme na menší kousky. Zeleninu také nakrájíme na drobnější kousky

  5. V hrnci necháme rozpustit máslo, za stálého míchání vsypeme mouku a vzniklou jíšku opražíme do zrůžovění. Poté postupně přiléváme vývar a stále mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Necháme asi 5 minut provařit

  6. Do zahuštěného vývaru vsypeme zpět maso a zeleninu a další 2 - 3 minuty provaříme

  7. Podle potřeby rybí polévku dochutíme solí, můžeme vmíchat i jemně nasekanou petrželku

  8. Rybí polévku podáváme horkou. Můžeme přidat česnekem dochucené krutony či přikusovat pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!