Houbový šoulet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
sádlo
2 hrnky kroupy
4 plátky telecí maso
1 hrnek sušené houby
0.5 hrnku sterilovaný hrášek
podle chuti
česnek
sůl
rozmarýn
mletý pepř
podle potřeby
olej
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy uvaříme doměkka a osolíme. Houby namočíme do studené vody, slijeme a nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít samozřejmě i houby čerstvé, které očistíme a nakrájíme na kousky či plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Cibuli necháme zpěnit na rozpáleném sádle, přidáme houby, utřený česnek, osolíme a opepříme. Podusíme doměkka. Houbovou směs smícháme s krupkami a scezeným hráškem.

  3. Houbovou směs s krupkami a hráškem urovnáme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Na ni rozložíme naklepané, osolené a opepřené plátky telecího masa a za občasného potírání olejem zapečeme, dokud maso nezměkne.

  4. Hotový houbový šoulet s telecím masem dochutíme rozmarýnem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!