Provensálský kuřecí plátek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžička provensálské koření
2 ks kuřecí řízek
mletá pálivá paprika
1 lžíce tmavá sójová omáčka
4 - 5 ks nakládaný česnek s chilli

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízek omyjeme a mírně naklepeme, neměl by být příliš tenký. Vetřeme do něj trochu soli a mleté pálivé papriky.Maso dáme do misky

  2. Zakapeme sójovou omáčkou, promícháme s provensálským kořením a zalijeme nálevem z nakládaného česneku, který nám nahradí veškerý olej (asi 3 - 4 lžíce). Promícháme s pokrájenými stroužky česneku a necháme marinovat přes noc

  3. Pánev rozpálíme a kuřecí maso osmahneme z obou stran za podlití trochou vody. Provensálský kuřecí plátek můžeme připravit i na grilu

  4. Provensálský kuřecí plátek podáváme se zeleninovou oblohou a jako příloha postačí kousek pečiva. Hodí se i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!