Houbový šašlik recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg játra
1 ks rohlík
10 dkg anglická slanina
3-4 ks houby (směs)
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Klouboučky hříbků, křemenáčů nebo žampionů očistíme, případně sloupneme. Rohlík nakrájíme na kolečka. Anglickou slaninu a játra (drůbeží, vepřová, aj.) nakrájíme na plátky.

  2. Na špejli střídavě napichujeme kloboučky hub, kolečko rohlíku, plátek anglické slaniny a plátek jater. Poté opeříme a na rozpálené větší vrstvě oleje opékáme asi 7 minut. Šašlik osolíme a na papírové utěrce necháme okapat přebytečný olej.

  3. Houbový šašlik podáváme s brambory a čerstvým zeleninovým salátem.

  4. Ingredience jsou orientačně pro 1 osobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!