Buřty v černém pivu 2 recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
1 palička česnek
3 ks cibule
1 láhev kečup
8 ks buřty
chleba
2 lžičky pepř
4 lžičky sladká paprika
4 lžičky plnotučná hořčice
1 láhev černé pivo
Postup Buřty v černém pivu 2
Postup přípravy receptu
-
Buřty oloupeme a rozkrojíme v půlce (nepřekrojíme). Posypeme vnitřek paprikou a pepřem. Dáme cca 0,5 lžičky hořčice a vložíme stroužek česneku nakrájený na plátky a proužky cibule. Buřty poskládáme do zapékací mísy. Zbytek volné cibule a česneku (můžeme i přikrojit další-větší množství není na škodu, naopak) vložíme také volně do mísy
Druhou variantou je nakrájet buřty na kolečka, nasypat do mísy spolu s cibulí a česnekem, a kořením vše posypat. V tomto případě dáme hořčici ne na buřty, ale přimícháme do omáčky
Omáčku připravíme smícháním celého velkého kečupu a celého piva. Buřty omáčkou zalijeme a pečeme v zakryté míse, dokud se buřty neotevřou a případně v míse neotočí vzhůru nohama.Také omáčka by měla trochu zhoustnout. Pak pečeme odkryté, dokud buřty nezhnědnou
Podáváme hojně zalité omáčkou a přikusujeme chleba, dobrou chuť!