Buřty v černém pivu 2 recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
3 ks cibule
1 láhev kečup
8 ks buřty
chleba
2 lžičky pepř
4 lžičky sladká paprika
4 lžičky plnotučná hořčice
1 láhev černé pivo

Postup přípravy receptu

  1. Buřty oloupeme a rozkrojíme v půlce (nepřekrojíme). Posypeme vnitřek paprikou a pepřem. Dáme cca 0,5 lžičky hořčice a vložíme stroužek česneku nakrájený na plátky a proužky cibule. Buřty poskládáme do zapékací mísy. Zbytek volné cibule a česneku (můžeme i přikrojit další-větší množství není na škodu, naopak) vložíme také volně do mísy

  2. Druhou variantou je nakrájet buřty na kolečka, nasypat do mísy spolu s cibulí a česnekem, a kořením vše posypat. V tomto případě dáme hořčici ne na buřty, ale přimícháme do omáčky

  3. Omáčku připravíme smícháním celého velkého kečupu a celého piva. Buřty omáčkou zalijeme a pečeme v zakryté míse, dokud se buřty neotevřou a případně v míse neotočí vzhůru nohama.Také omáčka by měla trochu zhoustnout. Pak pečeme odkryté, dokud buřty nezhnědnou

  4. Podáváme hojně zalité omáčkou a přikusujeme chleba, dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!