Houbový salát s vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
300 g houby
1 špetka cukr krupice
5 lžic bílé víno
podle chuti
sůl
0.5 ks citron
bobkový list
1 konzerva černé olivy
mletý černý pepř
podle potřeby
ocet
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, pokrájíme na tenčí nudličky a nasypeme do vařící vody. Přidáme ocet a houby povaříme 3 - 5 minut. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej (nejlépe extra panenský), cibuli zlehka osmažíme, poté přidáme houby, ochutíme vínem, cukrem, solí a dalším kořením. Dusíme do změknutí.

  3. Salát okyselíme citronovou šťávou vymačkanou z citronu, stačí pár kapek. Nakonec doplníme o celé vypeckované olivy, lépe chutnají černé.

  4. Houbový salát s vínem podáváme vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!