Houbový hřbet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
100 g slanina
2 stroužky česnek
4 ks vejce
60 g strouhanka
2 ks cibule
1 špetka tymián
300 g játra
2 lžíce hladká mouka
0 lžiček mleté nové koření
300 g čerstvé houby
150 g mleté vepřové maso
0.7 lžičky drcený zelený pepř
0 lžiček mletý jalovec
1 špetka mletý muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme najemno slaninu. Na ní zesklovatíme také najemno pokrájenou cibuli a na tomto základu asi 8 minut smažíme namleté syrové houby. Pravé lesní, hlívu či žampiony.

  2. Do této směsi potom přidáme veškeré koření, namletá vepřová játra, mleté maso, hladkou mouku, strouhanku a syrová vejce. Vše promícháme. Bude-li směs moc řídká, přidáme ještě trochu hladké mouky. Osolíme a přendáme do obdélníkové formy vyložené alobalem, který předem dokonale pokryjeme plátky slaniny. Vršek směsi ve formě pokryjeme také slaninou a tu překryjeme přečnívajícím alobalem.

  3. Formu umístíme do vodní lázně a vaříme při 90 °C asi 90 minut. Potom formu vyndáme, necháme vychladnout a přendáme na úplné vychladnutí, zhruba 5 hodin v lednici.

  4. Po úplném vychlazení v chladničce formu vyndáme, obsah vyklopíme na tác a podáváme ukrojené jako plátek, před ukrojením z ukrajované části odloupneme alobalovou folii.

  5. Houbový hřbet podáváme samotný s bílým pečivem, případně na chlebu s cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!