Jemný závin recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 lžíce máslo
máslo
strouhanka
1 lžíce solamyl
1 ks žloutek
3/4 hrnku mléko
1 kg jablko
2 hrnky hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, solamyl, vejce, žloutek, máslo, sůl a mléko zpracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme na čtyři díly a na pomoučněném vále vyválíme obdélníky

  2. Středy plátů potřeme rozehřátým máslem, posypeme strouhankou a poklademe jablky. Jemný závin stočíme a přeneseme na dobře vymazaný plech. Povrch potřeme rozehřátým máslem. Jemný závin pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova

  3. Upečený jemný závin necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Podle chuti ocukrujeme a ozdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!