Jemný závin recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 1 lžíce máslo máslo strouhanka 1 lžíce solamyl 1 ks žloutek 3/4 hrnku mléko 1 kg jablko 2 hrnky hladká mouka
Postup Jemný závin
Postup přípravy receptu
-
Mouku, solamyl, vejce, žloutek, máslo, sůl a mléko zpracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme na čtyři díly a na pomoučněném vále vyválíme obdélníky
Středy plátů potřeme rozehřátým máslem, posypeme strouhankou a poklademe jablky. Jemný závin stočíme a přeneseme na dobře vymazaný plech. Povrch potřeme rozehřátým máslem. Jemný závin pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova
Upečený jemný závin necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Podle chuti ocukrujeme a ozdobíme šlehačkou.