Jemný vánoční likér recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

200 ml rum
100 ml mléko
1 konzerva salko
4 kostky hořká čokoláda
250 ml smetana ke šlehání
3 balíčky Ledové kaštany
1 balíček Kofila

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci si Ledové kaštany (original), Kofilu (original), čokoládu (Milka), smetanu a mléko za stálého míchání pomalu přivedeme k varu

  2. Po vychladnutí vmícháme salko a rum. Poměr rumu s mlékem můžeme libovolně měnit dle naší chuti

  3. Jemný vánoční likér přelijeme do lahve a uchováme v chladu. Před podáváním je dobré několikrát likér promíchat, můžeme podávat za studena nebo za tepla

  4. Pozn.: Kofila (latte) či Kaštany (v bílé čokoládě) rozhodí chutě a není to ono, proto tyto příchutě nedoporučuji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!