Houbový duxelles recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
-
sůl
25 g máslo
30 g mléko
30 g šalotka
150 g žampiony
mletý pepř
20 g parmezán
10 g vlašské ořechy
Postup Houbový duxelles
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a pokrájíme
Na másle orestujeme šalotku s nakrájenými žampiony, osolíme. Z nastrouhaného parmezánu vytvoříme pod grilem tenké placičky. Vlašské ořechy necháme povařit v mléce, rozmixujeme a vyšleháme do pěny
Na talíř dáme sýrovou placičku a houbové ragú prokládáme placičkami z parmezánu. Nakonec ozdobíme vyšlehanou mléčnou pěnou
Houbový duxelles zdobíme hráškovými výhonky a celými vlašskými ořechy. Houbový duxelles ihned podáváme.