Houbové šišky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 dl mléko
2 ks cibule
2 ks starší rohlík
podle chuti
sůl
kmín
petrželová nať
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
čerstvé houby
na obalení
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Používáme výhradně čerstvé houby (ne žampióny). Houby nakrájíme, osolíme, přidáme kmín a podusíme na másle a nadrobno nakrájené cibuli. Poté směs podlijeme vodou a dusíme tak dlouho, dokud se voda neodpaří. Houby překlopíme do mísy, nakrájíme na kostky.

  2. Rohlíky pokropíme mlékem a přidáme k houbám. Dále přidáme petrželovou nať, vejce, osolíme, okořeníme špetkou černého pepře a dobře promícháme.

  3. Z této hmoty vytvarujeme šišky, obalíme ve strouhance a smažíme na másle při mírném plameni.

  4. Houbové šišky podáváme s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!