Houbové rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
vývar
1 ks cibule
1 svazek tymián
750 g houby
1 svazek oregano
150 g parmazán
olivový olej
mletý pepř
500 g kulatá rýže

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Menší houby očistíme a rozpůlíme. Čerstvé bylinky opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno, případně otrháme lístečky

  2. Nakrájenou slaninu rozehřejeme na oleji, přidáme cibulku a orestujeme. Přidáme houby, osolíme, opepříme a opékáme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří. Přisypeme kulatou rýži a za stálého míchání zahříváme, po chvíli přidáme i nasekané bylinky. Obsah v hrnci zalijeme 1/3 l vody nebo zeleninového vývaru. Rizoto vaříme na mírném ohni. Dřív než se tekutina zase odpaří, vodu znovu dolijeme a vaříme dále, tento postup opakujeme tak dlouho, dokud není rýže měkká. Houbové rizoto dochutíme polovinou nastrouhaného parmazánu, solí a pepřem

  3. Houbové rizoto rozdělíme na nahřáté talíře a před podáváním sypeme parmazánem a zdobíme čerstvou bylinkou

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!