Houbové rizoto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g slanina sůl vývar 1 ks cibule 1 svazek tymián 750 g houby 1 svazek oregano 150 g parmazán olivový olej mletý pepř 500 g kulatá rýže
Postup Houbové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Menší houby očistíme a rozpůlíme. Čerstvé bylinky opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno, případně otrháme lístečky
Nakrájenou slaninu rozehřejeme na oleji, přidáme cibulku a orestujeme. Přidáme houby, osolíme, opepříme a opékáme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří. Přisypeme kulatou rýži a za stálého míchání zahříváme, po chvíli přidáme i nasekané bylinky. Obsah v hrnci zalijeme 1/3 l vody nebo zeleninového vývaru. Rizoto vaříme na mírném ohni. Dřív než se tekutina zase odpaří, vodu znovu dolijeme a vaříme dále, tento postup opakujeme tak dlouho, dokud není rýže měkká. Houbové rizoto dochutíme polovinou nastrouhaného parmazánu, solí a pepřem
Houbové rizoto rozdělíme na nahřáté talíře a před podáváním sypeme parmazánem a zdobíme čerstvou bylinkou
Foto: Shutterstock.com