Houbové pochutnání recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 0.2 l smetana 200 g polohrubá mouka 3 plátky anglická slanina 750 g čerstvé houby 200 g strouhaný eidam podle potřeby olej tuk na vymazání strouhanka na vysypání podle chuti sůl vegeta mletá sladká paprika mletý černý pepř na ozdobu 1 hrst strouhaný uzený sýr čerstvá petrželka kudrnka
Postup Houbové pochutnání recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné malé houby i s nožičkami opečeme na oleji do zčervenání, vyjmeme a necháme je okapat.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme smetanou a uvaříme středně hustou omáčku. Osolíme, ovegetujeme, opepříme a vmícháme strouhaný sýr.
Osmahnuté houby posypeme červenou paprikou, mírně osolíme a vložíme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Zalijeme omáčkou, posypeme na nudličky nakrájenou anglickou slaninou a strouhaným sýrem, dobrý je uzený sýr.
V předehřáté troubě pečeme houbové pochutnání dorůžova.
Houbové pochutnání podáváme s bramborem a hodně posypeme sekanou kudrnkou.