Houbové pochutnání recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
0.2 l smetana
200 g polohrubá mouka
3 plátky anglická slanina
750 g čerstvé houby
200 g strouhaný eidam
podle potřeby
olej
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání
podle chuti
sůl
vegeta
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
na ozdobu
1 hrst strouhaný uzený sýr
čerstvá petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné malé houby i s nožičkami opečeme na oleji do zčervenání, vyjmeme a necháme je okapat.

  2. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme smetanou a uvaříme středně hustou omáčku. Osolíme, ovegetujeme, opepříme a vmícháme strouhaný sýr.

  3. Osmahnuté houby posypeme červenou paprikou, mírně osolíme a vložíme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Zalijeme omáčkou, posypeme na nudličky nakrájenou anglickou slaninou a strouhaným sýrem, dobrý je uzený sýr.

  4. V předehřáté troubě pečeme houbové pochutnání dorůžova.

  5. Houbové pochutnání podáváme s bramborem a hodně posypeme sekanou kudrnkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!