Houbové máslo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
175 g máslo
1 lžíce sekaná petrželka
20 dkg čerstvé houby
3 dkg sušené houby
3 dkg houbový prášek (rozmixované sušené houby)
podle chuti
sůl
podle potřeby
olivový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby předem namočíme. Čerstvé očistíme. Houby nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a utřeme.

  2. Olivový olej rozpálíme na pánvi a čerstvé i sušené houby tak 3 minuty restujeme. Podlijeme vodou s utřeným česnekem, nasekanou petrželkou, houbovým práškem a solí. Vaříme na mírném ohni, až se voda odpaří.

  3. Směs necháme vychladnout, smícháme s máslem a houbové máslo uložíme do mrazničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!